måndag 30 mars 2009

Äntligen hemma:)

Nu har mamma kommit hem. Som hon har längtat för att ligga på sjukhus tyckte hon inte om men vem gör det.
De har kommit fram till att hon har PMR = Polymyalgi Reumatica = muskelreumatism.
Det är en akut sjukdom som drabbar endast äldre mellan 70 och 80 år och visar sig när man har en annan infektion i kroppen vilket var fallet hos mamma som hade en kraftig infektion i tjocktarmen.
Så nu är det kortison som gäller o en massa smärtstillande ett tag. Sedan följs detta upp från vårdcentralen och sjukgymnastik osv.

Symtom: Relativt hastigt insjuknande med symmetrisk stelhet och värk i proximal muskulatur, skuldra, bäcken, armar, lår. Vanligt med bilateral skulderbursit. Morgonstelhet. Allmänsymtom som trötthet, avmagring, matleda, subfebrilitet är inte ovanligt. Sällan insjuknande före 60 års ålder.

Kan ju vara bra att veta om ni stötar på det någon gång.

------------------------------------------------------------------------------------------
Tyvärr ingen kamera så kan inte visa vad jag gör men ett kort då och då har det blivit.


Sedan håller jag på och storrensa bland alla kläder, skor och allt annat skit man sparar på. Imorgon blir det ett besök på soptippen.
Och det finns en hel del som ska lämnas till Second hans butiken.

Måste också berätta att jag har för första gången i år hängt ut handduk och lakantvätten och det luktar så gott när man tar in det. Perfekt väder är det för det. Det blåser och det var ca 7 grader idag.

Ha det så bra där ute och lämna gärna ett avtryck så jag vet att ni är där.

onsdag 25 mars 2009

Kort gjort med Top Score Multiboard

Tyvärr inte de bästa bilderna men hoppas ni ser hur de är gjorda ändå:)

Så här ser kortet ut när den är ihopvikt. Häxan tittar fram.
På insidan av kortet har jag stämplat med Stämpelbodens påskris som är så användbar även till annat. Påskkäring, kycklingar och äggen är också från Stämpelboden.


Påskrisetslöv är färglagda med promarkers.

söndag 22 mars 2009

En tanke....

Skickar en tanke till de som inte mår så bra just nu och man funderar ibland vad livet har i beredskap för oss här på jorden.
Livet kan ändra sig fort och det jag tänker på ofta det är att man inte ska ta nåt för givet.
Som min lilla mamma som fortfarande ligger på sjukhuset o de vet fortfarande inte vad det är. Medicin avd. tar över med en massa nya prover. Just nu känns livet upp o ner, man försöker att räcka till både privat o på jobbet för man vet att de behöver en men det tar på en känslomässigt.

Så är det för andra också som har det jobbigt på sitt sätt och håller tummarna att allt ska bli bra och att man kan njuta av livet tillsammans med sina nära o kära.

Kram på er alla.

torsdag 19 mars 2009

Kameran är sönder

Kameran har gått sönder och det betyder att jag inte kan lägga ut foto just nu. Ska kolla om jag har råd att köpa en ny för det känns som abstinensbesvär när man inte har en kamera. Likadan med mobiltelefonen när man har glömt den. Inte klokt eller hur! Hur gjorde man innan man hade allt man har idag igentligen.

Hur som helst så har jag testat Top Score multiboarden för att göra ett roligt påskkort.

Man har många möjligheter med denna roliga leksak. Den finns bland annat att köpa hos Stämpelboden.

Lägger ut kortet så fort jag har en kamera.

Fortfarande sjukhus besök varje dag, tur man var ledig denna veckan. Mamma har fortfarande sänka på 280 sen i lördags och huvudvärk på baksidan av huvudet. Hon har fått 3 doser antibiotika per dag och det har inte hjälpt så idag ska det komma en infektionsläkare o titta på det. Undrar om det kan vara borelia. Man tycker att de borde kolla det, har sagt flera gånger till läkaren att hon har haft fästingar på sig. Så nu ger jag mig inte förrän de har kollat det.


måndag 16 mars 2009

Påsk Tag

På mässan i Göteborg köpte jag mig Spellbinders Shapeabilities Fjärilar som jag har använd här på tagen. Stansade ut de och sedan embossad med särskild embossmatta (det är 3 olika på varandra). På tagen stämplade jag med en clearstamp swirl och sedan pudrade jag på Perfect Pearl Gold för att efteråt färga in den med distress dyna old paper. Stämplade sedan med senaste stämpeln från Stämpelboden " Påskriset" och embossade med clear. Löven målade jag sedan med Promarkers. På mitten en textstämpel som kommer snart i Stämpelbodens butik. Sprayade sen med Perfect Pearls Gold vilket syns dåligt på bilden här. Blev väldig nöjd med denna tag som man kan hänga i en påskbukett eller tulpanbukett eller på en flaska påskmust:).

söndag 15 mars 2009

Inte mycket nytt, ont om tid just nu

Min stackars mamma blev kvar på sjukhuset igår när vi åkte in till akuten för hon hade så ont i huvudet (går inte att beskriva så ont hon hade). Hon hade en kraftig infektion enligt blodproverna men ännu vet de inte varför och var den sitter. Ska snart åka till henne för hon känner sig ensam utan mig. Hon har aldrig varit på sjukhuset sedan hon flyttade till Sverige 1991 o varit ganska frisk men nu är hon ju ändå 84 år och ändå ganska pigg för hénnes ålder jämfört med de 2 andra gamla damer som fanns på samma sal. :)
Hoppas de hittar problemet snart så hon kan komma hem igen.

Förra veckan hann jag ändå med lite pyssel. Fick en härlig dag hemma hos Puck så man fick pyssla i lugn o ro.

Om ni besöker Stämpelbodens blogg och ser Milo,s härliga påskkort då förstår ni att man blir inspirerat. Jag tycker om att kunna använda stämplar i många olika sammanhang, vilket Milo också har gjort när hon satte häxan på en motorcykel. Min häxa fick åka bil i stället och körde över några stackars kycklingar. Alla stämplar är från Stämpelboden.


Det var allt för mig nu är det dags att åka till lilla mamma.

Dagens tanke: Man ska inte sörja det man har bakom sig! Det är bättre att göra något roligt av det man har framför sig.

måndag 9 mars 2009

Helgens mässa/ Scrapevent in Gothenburg

Vilken helg det har varit, så många utställare, goa tjejer från landets alla hörn och inte förglömma alla besökare som har varit där. På lördagen var det så mycket att göra att man inte hann se alla, så hoppas inte att man har missat att hälsa på någon. Träffade bland annat Mitch, det var jätte kul att få träffa henne IRL. Vi hann inte prata så mycket men nu har man ett ansikte i alla fall:). Träffade även Petraso, Anita och Maria.

Lugnet innan öppningen.

Några minuter kvar till öppning.
Nu har de öppnat dörrarna.:)


Stämpelboden kommer att besöka fler mässor:

Helsingborgsmässan
När: söndagen 29 mars kl 11-18
Var: Sundspärlan i Helsingborg
*
Kort & Scrapbooking mässa
Var: Avesta
När: 25 - 26 April 2009
För mer info: http://kortochscrapmassa.blogspot.com/
*

Papperskraft i Leksand
Var: Sveasalen i Leksand
När: 27-28 juni
Mer info kommer

torsdag 5 mars 2009

Nya stämplar hos Stämpelboden!

Till er alla som gillar bilar och motorcyklar av alla slag.
Nu har Stämpelboden släppt nya stämplar ,nyfiken? titta här. Under nyheter hittar ni dem.

Vi ses väl på mässan i Göteborg?!

tisdag 3 mars 2009

2 kort från kitet Tro Hopp och Kärlek

Som jag skrev tidigare finns det många möjligheter med kitet från Stämpelboden. Såsom bröllop, konfirmation, förlovning, kärleksförklaringar osv.
Till detta kit fick man skicka in egna förslag till stämplar och på kortet här har jag använd stämpeln som vann. (paret)
Alla 3 stämplar är från kitet

Det kommer mera.

Även denna stämpeln från kitet. charm kors som detalj.